|
|
Περί του Τεμένους
(Preview)
Περί του Τεμένους
Σήμερα ο Υπεύθυνος Πολίτης δεν έχει παραπολιτικά. Γιατί επί του πιεστηρίου αποφασίσαμε- με αφορμή και τη συνέντευξη του Δημήτρη Καλογερόπουλου σε καθημερινή εφημερίδα- να περιλάβουμε στην ύλη μας το θέμα του υπό ανέγερση Τεμένους στον Ελαιώνα, στην περιοχή του Δήμ...
|
GreekInfoNet
|
0
|
2011
|
|
|
|
|
Σεβασμός: Λήμμα προς εξαφάνιση…
(Preview)
Σεβασμός: Λήμμα προς εξαφάνιση…
Κατ’ αρχάς και γιατί στο τέλος θα μας πούνε και γκρινιάρηδες, ας ξεκινήσουμε με το «πολιτικώς ορθόν» της είδησης: «Η παρέλαση σε όλη τη χώρα ολοκληρώθηκε με προβλήματα πολύ λιγότερα από τα αναμενόμενα». Που φτάσαμε, μπορεί να πει κα...
|
GreekInfoNet
|
0
|
725
|
|
|
|
|
Πριν την κάλπη στο Αιγαλεω
(Preview)
Πριν την κάλπη
ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΕΜΕΙΝΑΝ
Την πολιτική πραγματικότητα στο Αιγάλεω πριν την κάλπη αναλύουν ο Θεμιστοκλής Γκουβίτσας και ο Βασίλης Α. Παπαδόπουλος
Ώρες λοιπόν απομένουν πριν το άνοιγμα της κάλπης της 15ης Οκτωβρίου. Ώρες πριν ο λαός του Αιγάλεω δ...
|
GreekInfoNet
|
0
|
1408
|
|
|
|
|
Η Βάσια στη Χώρα των θαυμάτων
(Preview)
Η Βάσια στη Χώρα των θαυμάτων
Να λοιπόν που από άλλους το ελπίζαμε και από αλλού το βρήκαμε. Για τη Βάσια Τριφύλλη μιλάω, που μέσα από τον καυγά της με τον Απόστολο Γκλέτσο και την απόλυτα αυθόρμητη και ειλικρινή έκρηξή της, κατάφερε να φέρει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας ένα πολύ σημ...
|
GreekInfoNet
|
0
|
1209
|
|
|
|
|
Τι καληνύχτα μου λες κοπέλα μου;
(Preview)
Τι καληνύχτα μου λες κοπέλα μου;
Κατά το σύνηθες πρόγραμμά μου, επέστρεψα και τη συγκεκριμένη ημέρα αργά το βράδυ στο σπίτι μου. ¶νοιξα τη τηλεόραση λοιπόν να ψιλογλαρώσω και να πάω να δω στον ύπνο μου καμιά εξωτική παραλία. Έλα μου όμως που δεν είχε τίποτα της προκοπής και κάθισα να παρακο...
|
GreekInfoNet
|
0
|
2027
|
|
|
|
|
Περήφανοι, Γκρινιάρηδες, Λεβέντες… ΕΛΛΗΝΕΣ!
(Preview)
Περήφανοι, Γκρινιάρηδες, Λεβέντες… ΕΛΛΗΝΕΣ!
Όπως σχεδόν όλοι, παρακολούθησα με τεράστιο ενδιαφέρον και πάθος την συγκλονιστική πορεία της Εθνικής Ελλάδος στο Μουντομπάσκετ που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες, φέρνοντας τα παιδιά του Δράκου να ταπεινώνουν τα αμε...
|
GreekInfoNet
|
0
|
775
|
|
|
|
|
Η Κοκκινοσκουφίτσα μεγάλωσε λοιπόν…
(Preview)
Η Κοκκινοσκουφίτσα μεγάλωσε λοιπόν…
Τελικά κοκκινοσκουφίτσα πρέπει να είσαι πολύ μοναχικός τύπος. Ίσως και σνομπ. Γιατί, τι θα πει «περπατώ εις το δάσος, όταν ο λύκος δεν είναι εδώ»; Πλάκα μου κάνεις, κοριτσάκι μου; Καταρχάς, πες μου, που θα βρεις το δάσος χωρίς λύκο. Αλλά και αν...
|
GreekInfoNet
|
0
|
791
|
|
|
|
|
Ο Εφιάλτης του πολέμου είναι μόνο προπομπός…
(Preview)
Ο Εφιάλτης του πολέμου είναι μόνο προπομπός…
Για έναν πόλεμο που κάνουν άλλοι (Ισραήλ) για λογαριασμό άλλων (Η.Π.Α.), με θέατρο επιχειρήσεων μια χώρα (Λίβανος), ενώ στόχος είναι μια άλλη (Ιράν) και με γελοία- για τέτοιας έκτασης επιχειρήσεις- δικαιολογία, πολλοί μπορούν να ν...
|
GreekInfoNet
|
0
|
778
|
|
|
|
|
Αμετανόητοι ή… πονηροί;
(Preview)
Αμετανόητοι ή… πονηροί;
Περνάμε το μέσον του φετινού καλοκαιριού και κάτι η- επιφαινόμενη- θερινή ανάπαυλα, κάτι τα γεγονότα στο χώρο της Παιδείας, μάλλον έχουν αποπροσανατολίσει κάπως την κοινή γνώμη. Ωστόσο, ας μη γελιόμαστε, είμαστε ήδη σε φουλ προεκλογικούς ρυθμούς, εν...
|
GreekInfoNet
|
0
|
711
|
|
|
|
|
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
(Preview)
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
Στις 4 Μαΐου μόλις (φύλλο 47), διατύπωνα με βεβαιότητα την πεποίθηση ότι επίκεινται άμεσα θερμά επεισόδια ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Τουρκία, κάνοντας λόγο για «θερμό Φθινόπωρο» και «Νέα Ίμια». Όσα τότε έγραφα επιβεβαιώθηκαν πλήρως και μάλιστα σε χρόνο πολύ συντομότερο απ...
|
GreekInfoNet
|
0
|
1686
|
|
|
|
|
Η Αναθεώρηση του Συντάγματος
(Preview)
Η Αναθεώρηση του Συντάγματος
«ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΠΑΙΖΟΥΝΕ ΜΟΝΟΠΟΛΗ…»
Συνήθως κάθε αναφορά στο Σύνταγμα της Ελλάδος του 1974, συνοδεύεται από υμνητικούς χαρακτηρισμούς, όπως «ένα από τα καλύτερα συνταγματικά κείμενα της εποχής του» και άλλα παρόμοια. Βεβαίως, δ...
|
GreekInfoNet
|
0
|
1040
|
|
|
|
|
Ελλάς, η Μικροκοσμική
(Preview)
Ελλάς, η Μικροκοσμική
Την ώρα που εμείς από συνήθεια πλακωνόμαστε- κρατώντας μια από τις τελευταίες παραδόσεις μιας πολιτικοποιημένης Ελλάδας, που από καιρό έχει σβήσει- αν η Πρωτομαγιά είναι αργία ή απεργία ή ασκούμε μικροπολιτική αντιπολίτευση, χωρίς θέσεις ευθύνης, ή εκφράζου...
|
GreekInfoNet
|
0
|
1171
|
|
|
|
|
Τι πληρώνει ο Φλωρίδης
(Preview)
Τι πληρώνει ο Φλωρίδης
«Θα σας πω με ένα παράδειγμα τι σημαίνει «αλλαγές με ασφάλεια». Στη Σουηδία μία επιχείρηση είναι ελεύθερη να απολύσει όσους εργαζόμενους θέλει. Όμως, υπάρχει από το κράτος ένα δίχτυ προστασίας -στο οποίο συμμετέχουν και οι επιχειρήσεις- το οποίο παραλαμβάνει τ...
|
GreekInfoNet
|
0
|
1172
|
|
|
|
|
Καημένε μου Μέτερνιχ…
(Preview)
Καημένε μου Μέτερνιχ…
Λοιπόν Μέτερνιχ, κάθε τέτοια εποχή - από μαθητής- πολύ σε έχω στο μυαλό μου. Και κοιτάζω με μεγάλη ειρωνεία την προσωπογραφία σου στα ιστορικά βιβλία. Αλλά ξέρεις, βρε παιδί μου, φέτος δεν έχω διάθεση να σε πειράξω. Φέτος, μάλλον συμπάσχω στο δράμα σου. Σκέψ...
|
GreekInfoNet
|
0
|
744
|
|
|
|
|
Στο επίκεντρο
(Preview)
Στο επίκεντρο
Το εορταστικό τριήμερο, που ολοκληρώθηκε με τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας, επιφύλαξε μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για τους κατοίκους του Αιγάλεω. Ειδικά η τελευταία Κυριακή των Αποκρεών σήμανε, με την παρέλαση του Καρνάβαλου, την ίσως μεγαλύτερη γιορτή που έχει γίν...
|
GreekInfoNet
|
0
|
1171
|
|
|
|
|
Το πράσινο πρόβλημα
(Preview)
Το πράσινο πρόβλημα
Για μεταστροφή του εκλογικού κλίματος γίνεται λόγος αυτές τις ημέρες με αφορμή δημοσκόπηση, που δείχνει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. να προηγείται της Νέας Δημοκρατίας, αλλά χωρίς περαιτέρω (και σοβαρά) επιχειρήματα.
Ειδικότερα, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου είδε το φ...
|
GreekInfoNet
|
0
|
1723
|
|
|
|
|
Αυθαίρετες κατηγοριοποιήσεις
(Preview)
Αυθαίρετες κατηγοριοποιήσεις
Αγαπητοί φίλοι των 15Ημερών, διάβασα την «οφειλόμενη απάντηση στον Υπεύθυνο Πολίτη» και σας ευχαριστώ που με τιμήσατε με αυτήν, καθώς ζούμε σε μια εποχή που κυριαρχούν τα… αδιάφορα σφυρίγματα.
Είναι βεβαίως σαφές ότι δεν είναι δυνατ...
|
GreekInfoNet
|
0
|
1864
|
|
|
|
|
Μακριά από τους λύκους
(Preview)
ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΕΣ     vasilis@yahoo.gr
γράφει ο διευθυντής σύνταξης του Υπεύθυνου Πολίτη
Βασίλης Α. Παπαδόπουλος...
|
GreekInfoNet
|
0
|
1164
|
|
|
|
|
Αγαπητοί συνάδελφοι…
(Preview)
Αγαπητοί συνάδελφοι…
Μ
ε μουσικά ακούσματα Ωδείου Δολιανών και στίχους πολιτικού μεσαίωνα αποχαιρετήσατε το 2005, με το κεντρικό σας άρθρο, φίλοι των «15Ημερών».
Κατ’ αρχάς, όταν σας αποκαλούμε «καλή συνάδελφο» στη Φωκαίας 2, το εννοούμε. Γιατί, αντί...
|
GreekInfoNet
|
0
|
683
|
|
|
|
|
Τα περίεργα Χριστούγεννα
(Preview)
Τα περίεργα Χριστούγεννα
Π
ερίεργες πάντα οι γιορτές που έρχονται. Μέρες μαγείας και επιστροφής στο παιδικό «τότε», ταυτόχρονα όμως και απολογισμού και αυτοκριτικής. Μέρες γεμάτες από λαμπιόνια και τραγούδια, στολίδια και κάλαντα, αλλά και από την έξαρση της κατάθλι...
|
GreekInfoNet
|
0
|
1249
|
|
|
|
|
Οι Ιζνογκούντ & το τέρας των Μίντια
(Preview)
Οι Ιζνογκούντ
& το τέρας των Μίντια
Δ
εν έκρυψα ποτέ στο παρελθόν την αντιπάθειά μου στα συμπτώματα του Τύπου, να υπερβαίνει το όριο της αρμοδιότητας και του καθήκοντος της ενημέρωσης, προκειμένου να υποκαθιστά εξουσίες, που το Σύνταγμα έχει αναθέσει σε συγκεκριμ...
|
GreekInfoNet
|
0
|
1123
|
|
|
|
|
Ποιος Θέλει Να Είναι Έλληνας;
(Preview)
Ποιος Θέλει Να Είναι Έλληνας;
Π
οιος να σου το ‘λεγε φίλε μου, που χτυπιόσουνα πριν κάνα-δύο χρόνια να αποδείξεις ότι και ρατσιστής δεν είσαι αλλά και οι Αλβανοί δεν μπορούν να σηκώνουν την ελληνική Σημαία. Και ποιος να μου το ‘λεγε και ‘μένα δηλαδή (γιατ...
|
GreekInfoNet
|
0
|
1232
|
|
|
|
|
Δυτικά… ΓΕΙΤΟΝΙΑ!
(Preview)
Δυτικά… ΓΕΙΤΟΝΙΑ!
Π
οιος θα περίμενε ότι η- πριν κάποιες δεκαετίες συχνά με γραφικό ή παρακμιακό φορτίο- λέξη «γειτονιά», σήμερα θα αποτελούσε το τελευταίο οχυρό μιας ολάκερης εποχής, που με όλα τα τρωτά και τις αδυναμίες της κουβαλούσε και την περηφάνια της φιλοσ...
|
GreekInfoNet
|
0
|
661
|
|
|
|
|
«Ο μεγάλος κρυψώνας»
(Preview)
«Ο μεγάλος κρυψώνας»
«Βαρέθηκα αυτούς που θέλουν να σώσουν τον κόσμο.
Εγώ τον εαυτό μου θέλω να σώσω…»
(Μια φίλη, πριν 10 χρόνια)
Κ
αμιά φορά, ψάχνοντας να βρω το θέμα μου, κάνω μια βόλτα στο διαδίκτυο, με την ελπίδα να ανοίξω τους ορίζοντες τη...
|
GreekInfoNet
|
0
|
1700
|
|
|
|
|
«Το όραμα δεν πετάει πέτρες»
(Preview)
«Το όραμα δεν πετάει πέτρες»
Η
Θεσσαλονίκη μονοπώλησε το ενδιαφέρον της εσωτερικής επικαιρότητας, το δεκαπενθήμερο που πέρασε. Από την ετήσια ρουτίνα ακατάσχετης υποσχεσιολογίας της Δ.Ε.Θ., βρεθήκαμε ξαφνικά ενώπιον ενός σημαντικού πολιτικού γεγονότος, χ...
|
GreekInfoNet
|
0
|
1560
|
|
|
|
|
Φίλες και φίλοι συνδρομητές, Βασιλης Παπαδοπουλος
(Preview)
συνδρομητές,       &nb...
|
GreekInfoNet
|
0
|
1900
|
|
|
|
|
Χωρίς περιστροφές Γράφει ο Βασίλης Α. Παπαδόπουλος
(Preview)
Χωρίς περιστροφές Γράφει ο Βασίλης Α. Παπαδόπουλος
Χωρίς περιστροφές Γράφει ο Βασίλης Α. Παπαδόπουλος Με μεγάλη έκπληξη και ακόμη μεγαλύτερη απογοήτευση πληροφορήθηκα την επίπληξη που δέχθηκε ο εκδότης του Υπεύθυνου Πολίτη από τον πρώην Δήμαρχο Αιγάλεω κύριο Μυστακόπουλο, λίγο μετά την κυ...
|
GreekInfoNet
|
0
|
1232
|
|
|
|
|
Μνημείο Αθάνατο Νίκης λαμπρής στήσαμε Αδέρφια!
(Preview)
Χωρίς Περιστροφές
Μνημείο Αθάνατο Νίκης λαμπρής στήσαμε Αδέρφια!
Τι κι αν το Euro 2004 ολοκληρώθηκε κι οι προβολείς έσβησαν. Πηγή φωτός Ελληνικού ες αεί θα φέγγει στο σημείο που καρφώσαμε τον Ιστό της Γαλανόλευκης, εκεί στην Πορτογαλία – διορθώνω εκεί, στην κορυφή του Ποδοσφαιρικο...
|
GreekInfoNet
|
0
|
1617
|
|
|