Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Τι πληρώνει ο Φλωρίδης


Senior Member

Status: Offline
Posts: 136
Date:
Τι πληρώνει ο Φλωρίδης


Τι πληρώνει ο Φλωρίδης


 


«Θα σας πω με ένα παράδειγμα τι σημαίνει «αλλαγές με ασφάλεια». Στη Σουηδία μία επιχείρηση είναι ελεύθερη να απολύσει όσους εργαζόμενους θέλει. Όμως, υπάρχει από το κράτος ένα δίχτυ προστασίας -στο οποίο συμμετέχουν και οι επιχειρήσεις- το οποίο παραλαμβάνει τους απολυμένους εργαζόμενους, στους οποίους καταβάλλεται για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα το 80% του μισθού τους… Ο κ. Παπανδρέου, μιλώντας στον Economist, περιέγραψε ένα τέτοιο παράδειγμα, το οποίο όμως για να υποστηριχτεί χρειάζεται διαφορετικό φορολογικό σύστημα. Αυτά όλα είναι προφανές ότι σε επίπεδο πλαισίου θα τα διατυπώσουμε στο πρόγραμμά μας».


6/4/2006 Γιώργος Φλωρίδης, συνέντευξη στον «9,84»


 


Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Φλωρίδης, ως Συντονιστής Οικονομίας- άρα και επισήμως αρμόδιος- του ΠΑ.ΣΟ.Κ., για να ακολουθήσουν οι αντιδράσεις πρώτα σε ενδοκομματικό επίπεδο και εν συνεχεία σε ευρύτερο πολιτικό, με κατάληξη την αποπομπή του από το συγκεκριμένο αξίωμα, μετά από απαίτηση του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.


Γιατί όμως αποπέμφθηκε ο κ. Φλωρίδης;


Επειδή, λένε ο κ. Αθανασάκης και ο κ. Παπανδρέου, «εξέφρασε προσωπικές απόψεις, που δημιουργούν παρερμηνείες και δεν απηχούν τις θέσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ.».


Μάλλον, αστειεύονται: Ένας πολιτικός, σαν τον κ. Φλωρίδη, από τα πλέον προβεβλημένα και έμπειρα στελέχη, από τους καλύτερους γνώστες του αντικειμένου του στο Κίνημα, είναι αδύνατον, ως επικεφαλής του πιο «καυτού» τομέα, να αποδείχθηκε τόσο ερασιτέχνης και να εξέφρασε υπό δημόσια ιδιότητα, προσωπική θέση. Στο κάτω- κάτω ο κ. Φλωρίδης δεν ανακάλυψε ξαφνικά το Σκανδιναβικό Μοντέλο. Από όσο γνωρίζουμε, αυτό αποτελεί πάγια επιλογή και πρόταση και του Κινήματος και του Προέδρου του. Και ο κ. Φλωρίδης απλώς το επεξήγησε…


Ο κ. Φλωρίδης λοιπόν δεν απομακρύνθηκε για όσα είπε, αλλά γιατί απλώς τα είπε. Για του λόγου το αληθές, προσέξτε τι είπε ο Κώστας Σκανδαλίδης: «Ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. έπρεπε να προασπίσει την παράταξη. Ο πολύ σοβαρός και υπεύθυνος πολιτικός, ο Γιώργος Φλωρίδης, ηθελημένα ή αθέλητα, δημιούργησε αυτό το πολιτικό θέμα κι έδωσε το πάτημα να υπάρξει αυτή η επίθεση από όλα τα φερέφωνα της Ν.Δ., πάνω σε αυτό το περίφημο θέμα». Και αν δεν πειστήκατε ακόμα, δείτε την πολύ πιο γενναία τοποθέτηση του Μίμη Ανδρουλάκη, που χαρακτήρισε «γόνιμες τις απόψεις του κ. Φλωρίδη» και εξέφρασε μόνο τη διαφωνία του με την κίνηση «του τέως συντονιστή Οικονομίας της Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ., να εμφανιστεί ως γνήσιος ερμηνευτής του Γ. Παπανδρέου».


Γι αυτό, προφανώς, ο κ. Φλωρίδης «πνίγεται» καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους. Από την ηγεσία ενός κόμματος, που ενδεδυμένο σοσιαλιστικά κουστούμια και λαϊκές φόρμες, κατά την δική του παράδοση δεκαετιών, συνεχίζει να υιοθετεί και να οραματίζεται τα πλέον ακραιφνή νεοφιλελεύθερα συστήματα εργασιακών σχέσεων. Την ίδια ώρα που κραδαίνει- ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό- τον μπαμπούλα της ανάλγητης δεξιάς…


Και επειδή μου αρέσουν οι σημειολογικές παρατηρήσεις, να θυμίσω πως όλα αυτά συμβαίνουν λίγο μετά τις απόκριες. Που όπως όλα στη ζωή, κάποτε τελειώνουν… Και οι μάσκες πέφτουν.


Βεβαίως, δεν είναι κακό αυτό. Κάθε άλλο. Τουλάχιστον, αν αποφασίσουμε να ξαναφέρουμε τη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, να ξέρουμε τι ακριβώς μας περιμένει…


Άλλωστε, όπως σημειώνει και ο υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης: «… Όσα είπε ο πρώην συντονιστής Οικονομικών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τις απολύσεις, ωχριούν μπροστά στις προτάσεις του κ. Γ. Παπανδρέου για την τετραετή ανασφάλιστη εργασία των νέων και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια…»!


 __________________
Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard