Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Το «Λευκό τριαντάφυλλο» του Παπανδρέου


Senior Member

Status: Offline
Posts: 136
Date:
Το «Λευκό τριαντάφυλλο» του Παπανδρέου


Το «Λευκό τριαντάφυλλο» του Παπανδρέου


 


Η πρόσφατη ανακοίνωση από τον Γιώργο Παπανδρέου της  27χρονης Μουσουλμάνας, Γκιουλμπεγιάζ (το όνομά της σημαίνει λευκό τριαντάφυλλο) Kαρά Xασάν, ως υποψήφια Υπερνομάρχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την υπερνομαρχία Ξάνθης - Καβάλας – Δράμας, δημιούργησε αρκετό θόρυβο και προκάλεσε ποικίλα σχόλια, μέσα και έξω από την Ελλάδα.


 


Άστοχες ή παρερμηνευμένες δηλώσεις κάποιων (Καλαντζή, Άνθιμου, Παπαθεμελή, Καρατζαφέρη) αποπροσανατόλισαν την συζήτηση, οδηγώντας την σε λάθος μονοπάτια.


Ενώ κανείς δεν αμφισβητεί το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι- κάτι που είναι και συνταγματικά κατοχυρωμένο – σε κάθε Έλληνα πολίτη, οι άστοχες δηλώσεις αλλά και η προκλητικότητα των «φίλων» γειτόνων μας (η τουρκική εφημερίδα "Μιλιέτ" αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της: Τουρκάλα υποψήφια υπερνομάρχη πρότεινε το ΠΑΣΟΚ  - λεπτομέρειες δημοσιεύουμε στην σελ.: 5)  έδωσαν την δυνατότητα στον κ. Παπανδρέου,  αντί να δικαιολογήσει με αυτοδιοικητικά και πολιτικά κριτήρια την επιλογή του, να την χρησιμοποιήσει με προφανή μικροκομματική σκοπιμότητα και για λόγους  καθαρά εντυπωσιασμού: Eμείς οι προοδευτικοί απέναντι στους άλλους, τους μη προοδευτικούς, τους ρατσιστές και τους «Ελληναράδες», όπως ακούμε συχνά - πυκνά τις τελευταίες ημέρες.


Στο σημείο αυτό καλό είναι να διευκρινίσω, αυτό που είναι αυτονόητο για μένα και την κουλτούρα μου: Η συμπαθής 27χρονη Ελληνίδα, Μουσουλμάνα το θρήσκευμα, Γκιουλμπεγιάζ Kαρά Xασάν έχει τις ίδιες υποχρεώσεις και τα ίδια δικαιώματα με κάθε άλλον Χριστιανό, Καθολικό, άθεο ή άλλου θρησκεύματος Έλληνα. Συνεπώς δικαιούται να θέσει υποψηφιότητα για κάθε αξίωμα που της επιτρέπουν το Σύνταγμα και οι Νόμοι της Ελληνικής Δημοκρατίας.


Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι  αυτό, που εντέχνως καλλιέργησαν και συντήρησαν ο κ. Παπανδρέου και το ΠΑ.ΣΟ.Κ., αλλά οι ΛΟΓΟΙ που οδήγησαν τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης  σε αυτή του την κίνηση: Η πλήρης αποδιοργάνωση, με πρόσχημα την ανανέωση και το άνοιγμα στην κοινωνία, του κόμματος, η ανυπαρξία αξιόπιστου αντιπολιτευτικού λόγου, η έλλειψη υποψηφίων ικανών να διεκδικήσουν με αξιώσεις το μερίδιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην αυτόδιοικητική  «πίττα», τα συντροφικά «μαχαιρώματα» στο εσωκομματικό πεδίο που εξαπλώνονται σαν χιονοστιβάδα σε όλη την επικράτεια, ο παραγκωνισμός έμπειρων στελεχών από την νέα εκσυγχρονιστική νομεκλατούρα, το μπάχαλο, στο οποίο έχει οδηγήσει το κόμμα του η μοναδική και μία «αυθεντία» και η διαφαινόμενη ήττα στις μεγάλες Νομαρχίες και Δήμους, οδήγησαν τον κ. Παπανδρέου στην απόφαση να χρησιμοποιήσει την κ. Kαρά Xασάν ως «εργαλείο» αντιπερισπασμού, σαν ένα πυροτέχνημα με την μορφή λευκού τριαντάφυλλου.


Άλλωστε, είναι πλέον γνωστές οι αντιδράσεις από οργανώσεις της μειονότητας της Θράκης, Μουφτήδες και τα κομματικά στελέχη της περιοχής τα οποία και εξέφρασαν αντιρρήσεις γι αυτή την προσωπική επιλογή του κ. Παπανδρέου αφού, ουδείς ρωτήθηκε για την πρωτοβουλία αυτή του Αρχηγού!


Βέβαια υπάρχει και άλλη άποψη που λέει ότι η κ. Καρά Χασάν επελέγη για… συμβολικούς καθαρά λόγους! Ε, αυτό κι αν είναι γκάφα ολκής! Αυτοί που θα το ισχυριστούν αυτό και θα ανακαλύψουν «Ελληναράδες», ας μην ξεχάσουν να μας πουν ότι αυτή η «υπερνομαρχία» ανακαλύφθηκε, κατασκευάσθηκε και θεσπίσθηκε από- κατά τη θεωρία τους- «Eλληναράδες» του ΠAΣOK για να αποτραπεί ενδεχόμενη μουσουλμανική πλειοψηφία στον νομό Ξάνθης. Και, τελικά, θα πρέπει να θεωρήσουν «Ελληναρά» και τον ιδρυτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ., αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου, πατέρα του Γιωργάκη Παπανδρέου…


 


Όσο για την υποψήφια Υπερνομάρχη, κ. Γκιουλμπεγιάζ Kαρά Xασάν, θα κριθεί και αυτή, όπως όλοι οι συνυποψήφιοι της, με βάση τα προβλήματα και τις λύσεις που θα προτείνει για την περιοχή της. Οι Έλληνες πολίτες είναι αυτοί που κρίνουν, θα συγκρίνουν και τελικά θα επιλέξουν.


 __________________
Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard