Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: ΝΤΕ ΒΙΛΠΕΝ… ΟΠΩΣ… ΝΤΕ… ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!


Senior Member

Status: Offline
Posts: 136
Date:
ΝΤΕ ΒΙΛΠΕΝ… ΟΠΩΣ… ΝΤΕ… ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!


ΝΤΕ ΒΙΛΠΕΝ… ΟΠΩΣ… ΝΤΕ… ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!


 


«Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης εμείς οι σοσιαλιστές, στους προοδευτικούς νέους στη Γαλλία… το σύνθημά τους είναι, «είμαστε επαναστάτες με αιτία». Και νομίζω ότι , εμείς εδώ από το Εθνικό Συμβούλιο μπορούμε να καλέσουμε την νέα γενιά της δικής μας χώρας και να τους πούμε: Γίνετε επαναστάτες με αιτία.»!!!


Γιώργος Παπανδρέου.


Σάββατο 18 Μαρτίου 2006.


Εθνικό Συμβούλιο ΠΑ.ΣΟ.Κ.


 


 


Το κομμάτι, αυτό, από την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου, στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., άφησε άναυδους «εχθρούς και φίλους», μέσα και έξω από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Οι μεν, «φίλοι» εντός του ΠΑ.ΣΟ.Κ., έμειναν άναυδοι με την καινούργια πολιτική «γκάφα» του προέδρου τους, οι δε άλλοι, πολιτικοί του αντίπαλοι, έτριβαν «τα χέρια τους» αφού ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου φρόντισε, για άλλη μία φορά να καταστήσει σαφή την πρόθεσή του στον Ελληνικό λαό, για το ποια Ελλάδα επιφυλάσσει στους Έλληνες εάν και όταν κυβερνήσει αυτή την χώρα.


Στην απέλπιδα προσπάθειά του να πλήξει την κυβέρνηση και με πλήρη απουσία θέσεων ικανών να πείσουν τον κόσμο να τον εμπιστευτούν, διολισθαίνει σε δημαγωγικές και λαϊκίστικες τακτικές με στόχο να οξυνθούν τα πάθη και να υπονομευθεί το κοινωνικό κλίμα. Ιδιαίτερα  τώρα, που ο τόπος έχει ανάγκη την συνεννόηση των κοινωνικών εταίρων, ο κ. Παπανδρέου, επιχειρεί να δυναμιτίσει κάθε προσπάθεια που γίνεται προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν αποφεύγει τις πολιτικές «γκάφες». Γιατί όμως μιλώ για πολιτική «γκάφα»; Διαβάστε τι έλεγε ο ίδιος σε προεκλογική του ομιλία στο Λαύριο:


 


«Όλοι οι νέοι απόφοιτοι Λυκείου ή Τ.Ε.Ε. μέχρι ηλικίας 25 ετών να μπορούν να προσλαμβάνονται από κάθε είδους επιχειρήσεις, χωρίς οι επιχειρήσεις ή οι νέοι να υποχρεώνονται να καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές. Για τους αποφοίτους Τ.Ε.Ι. και Α.Ε.Ι., το όριο ηλικίας θα μπορούσε να είναι 29 ετών… με αυτό τον τρόπο δεν επιβαρύνονται οι γονείς, δεν επιβαρύνονται οι επιχειρήσεις, δεν επιβαρύνεται το κράτος, δεν επιβαρύνεται το ασφαλιστικό μας σύστημα».


 
Γιώργος Παπανδρέου.


Λαύριο 20 Ιανουαρίου 2004


 


 


Συνδέστε το τώρα με την αιτία της εξέγερσης της Γαλλικής Νεολαίας, παραλλαγή της πρότασης Παπανδρέου έχει κάνει νόμο ο πρωθυπουργός της Γαλλίας κ. Ντε Βιλπέν! Και δείτε τι καλεί τους νέους και νέες της Ελλάδας να γίνουν; Επαναστάτες με αιτία… όπως οι Γάλλοι!!! Προφανώς για την ίδια αιτία! Μα… δεν κέρδισε αυτός τις εκλογές για να εφαρμόσει τις… καινοτόμες… και... πρωτοποριακές… ανασφάλιστες… λύσεις… του ιδίου… του Ντε Βιλπέν… και του Ντε… Κυριακόπουλου(Σ.Ε.Β.)… αν  και κανένας από τους  δύο δεν είναι τόσο πρωτοποριακός όσο ο δικός μας, ο Ντε…Παπανδρέου.


Αν λοιπόν αυτό δεν είναι πολιτική «γκάφα» τότε τι άλλο θα μπορούσε να είναι;


… ίσως να είναι… πολιτικός σουρεαλισμός… μιας και  ο κ. Παπανδρέου καλεί τώρα τους νέους της Ελλάδας να επαναστατήσουν ουσιαστικά εναντίον του, αφού αυτός και μόνον αυτός, ήταν φορέας τέτοιων απόψεων.


Όσοι, όλα αυτά τα χρόνια, δημιούργησαν τα προβλήματα και κορόιδευαν τόσο τον Ελληνικό λαό όσο και του Ευρωπαίους εταίρους μας, βλέπουν ότι σήμερα κάτι αλλάζει. Βλέπουν την οικονομία να προσπαθεί να πατήσει γερά στα πόδια της. Βλέπουν ότι αυτό αναγνωρίζεται και από τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Βλέπουν τα ελλείμματα να μειώνονται με το μικρότερο δυνατό κόστος για την κοινωνία. Την ανάπτυξη να διατηρείται σε σταθερά υψηλά επίπεδα, με την ανεργία να πέφτει για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, κάτω από το 10%. Βλέπουν μια Κυβέρνηση που δεν προσπαθεί να κοροϊδέψει ούτε τους Έλληνες πολίτες, ούτε τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Βλέπουν ότι δύο χρόνια μετά τις εκλογές, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες μπορούν να είναι ξανά αισιόδοξοι και περιμένουν από τον Κώστα Καραμανλή να υλοποιήσει όσα υποσχέθηκε δίνοντάς του, πίστωση χρόνου. Όλοι εκείνοι που έχουν συμφέρον να μην αλλάξει τίποτε, όσο θα βλέπουν αυτά… τόσο η αντίδρασή τους θα είναι…  λυσσαλέα… αλλά  και… πανικόβλητη!


Έ… με σύμβουλο τον πανικό… έχουμε να δούμε και άλλες… περισσότερες… γκάφες… Ας είναι καλά ο σύντροφος… Ντε… Παπανδρέου.__________________
Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard