Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Επιθετικός Ανασχηματισμός


Senior Member

Status: Offline
Posts: 136
Date:
Επιθετικός Ανασχηματισμός


Επιθετικός Ανασχηματισμός


 


Ο επί μακρόν κυοφορούμενος και πολλές φορές προαναγγελλόμενος από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης  ανασχηματισμός της Κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή είναι πλέον γεγονός. Λίγο πριν κλείσουν δύο χρόνια από τότε που ο Ελληνικός λαός έδωσε την εντολή στη Νέα Δημοκρατία να νοικοκυρέψει την χώρα και να την οδηγήσει στον δρόμο της προόδου και της ευημερίας ο Πρωθυπουργός αποφάσισε, πιστός στις αρχές του και στις μέχρι τώρα δεσμεύσεις του, να προχωρήσει στον πρώτο και τελευταίο- πιθανόν- ανασχηματισμό της πρώτης τετραετίας.


 


Και λέω πιστός στις αρχές και στις δεσμεύσεις του, γιατί πεποίθηση του Καραμανλή ήταν και παραμένει, ότι ο ανασχηματισμός είναι ένα εργαλείο στα χέρια του εκάστοτε Πρωθυπουργού και ως τέτοιο πρέπει να χρησιμοποιείται. Όχι για επικοινωνιακούς ή άλλους λόγους.


Διορθωτικές κινήσεις, όπου αυτές είναι αναγκαίες, αξιοποίηση όλων των δυνάμεων ενός κόμματος, καλύτερη λειτουργία της Κυβέρνησης, μικρότερο και πιο ευέλικτο Υπουργικό Συμβούλιο είναι τα στοιχεία που ένας ανασχηματισμός πρέπει να περιλαμβάνει, για να είναι ουσιαστικός και αποτελεσματικός. Κυρίως όμως πρέπει να γίνεται την κατάλληλη στιγμή και για τους σωστούς λόγους. Αυτά όλα τα στοιχεία ο Κώστας Καραμανλής κατάφερε να τα συμπεριλάβει στον πρώτο ανασχηματισμό της Πρωθυπουργικής του θητείας. Μικρότερο και πιο ευέλικτο σχήμα- η νέα Κυβέρνηση έχει λιγότερα μέλη από την προηγούμενη αφού καταργήθηκαν 6 θέσεις Υφυπουργών. Αξιοποίηση νέων άξιων στελεχών- 6 καινούργια πρόσωπα (5 Υπουργοί και 1 Υφυπουργός) μπόλιασαν με νέο αίμα το Κυβερνητικό σχήμα. Ο κατάλληλος χρόνος και για τους σωστούς λόγους επετεύχθη, για όσους γνωρίζουν τον Κώστα Καραμανλή ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι δεν θα υπέκυπτε στην πίεση των media που επί μήνες προέβλεπαν και συνεχώς διαψεύδονταν. Ουσιαστικός- Μπακογιάννη, Μεϊμαράκης, Πολύδωρας και Τσιτουρίδης που μπαίνουν αλλά και Παυλόπουλος, Αλογοσκούφης, Σιούφας, Σουφλιάς, Ρουσόπουλος, Λιάπης και Βουλγαράκης που παραμένουν, αποτελούν το βαρύ πυροβολικό της παράταξης και εγγυώνται την αποτελεσματικότητα και την επιτυχία.


 


Σε κίνηση όμως ματ του Καραμανλή έναντι του Παπανδρέου και επικοινωνιακά αποδεικνύεται ο ανασχηματισμός, αφού σε συνδυασμό με τις πρωτοβουλίες των προηγούμενων ημερών (συνταγματική αναθεώρηση και λήψη μέτρων για την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών), επαναπροσδιόρισε την πολιτική ατζέντα και την επανέφερε στα πραγματικά και ουσιαστικά θέματα που απασχολούν τους πολίτες.


Ο ανασχηματισμός όμως ανέδειξε και κάτι άλλο που, σε πρώτη φάση τουλάχιστον ενισχύει σημαντικά την Β΄ Αθηνών με τα πολλά και ουσιαστικά προβλήματα. 4 Υπουργοί, Μεϊμαράκης, Πολύδωρας, Πετραλιά και Λιάπης και 4 Υφυπουργοί, Γιακουμάτος, Ανδρεουλάκος, Παπαθανασίου και Κασσίμης προέρχονται από την Β΄ Αθηνών αυξάνοντας σημαντικά τις δυνατότητες παρέμβασης και ουσιαστικής αναβάθμισης των υποβαθμισμένων περιοχών μας. Έ            χουν την ευκαιρία- αναλαμβάνουν την ευθύνη.


 


Συμπερασματικά λοιπόν, ο Κώστας Καραμανλής δεν προχωρά μόνο σε αλλαγή προσώπων στο κυβερνητικό σχήμα. Το οδηγεί στη νέα φάση: Από αυτή της αντιμετώπισης των κληρονομηθέντων προβλημάτων και της ανασυγκρότησης, σε αυτή της επανίδρυσης και της προόδου του κράτους.


 


Ο Έλληνας θα περιμένει, θα σταθμίσει και θα κρίνει. Ο πολίτης της Δυτικής Αθήνας θα κάνει το ίδιο. Μόνο που η δική του ματιά θα είναι πιο αυστηρή στους εκπροσώπους της Β’ Αθηνών στην κυβέρνηση. Και θα φανεί το έργο τους στις επόμενες εθνικές εκλογές. Από το αν θα λάβουν την επιδοκιμασία των ψηφοφόρων. Ή θα κατακεραυνωθούν. Ελπίζουμε, προσδοκούμε, ίδωμεν.


 __________________
Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard