Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: «Παράσιτα» στον τοπικό τύπο!


Senior Member

Status: Offline
Posts: 136
Date:
«Παράσιτα» στον τοπικό τύπο!


«Παράσιτα» στον τοπικό τύπο!


 Π


ρόθεσή μου σήμερα ήταν να μιλήσω για το Σκοπιανό. Όμως οι συνεχιζόμενες απαράδεκτες και αντιδεοντολογικές κινήσεις κάποιων «εντύπων» που έχουν αναγάγει σε επιστήμη τον εκδοτικό παρασιτισμό με αναγκάζουν να ασχοληθώ με τον τοπικό τύπο.


Αφορμή για να το κάνω αυτό σήμερα, μου έδωσε ένα σχόλιο που διάβασα στις 15μέρες (φύλλο 12 σελίδα 4), με το οποίο συμφωνώ απόλυτα και το προσυπογράφω ,διευκρινίζοντας ταυτόχρονα, ότι με τις 15μέρες έχουμε διαφωνήσει κατά το παρελθόν και πιθανότατα να διαφωνήσουμε και στο μέλλον, τόσο στον τρόπο παρουσίασης κάποιων θεμάτων αλλά και στην διαφορετική άποψη για τα δημοτικά πράγματα και όχι μόνο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν σεβόμαστε την πολύ καλή εκδοτική προσπάθεια και δουλειά που κάνει.


Με τον τίτλο «Συμβουλή» ….γράφει η καλή συνάδελφος:


 «Τα μισά από τα λεφτά που ξοδεύω για διαφήμιση είναι σπατάλη. Το κακό είναι ότι δεν ξέρω ποια μισά είναι αυτά» έλεγε παλιότερα κάποιος γνωστός μεγαλοεπιχειρηματίας. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση πολλών διαφημιζόμενων στα τοπικά έντυπα. Με μία διαφορά. Στην περίπτωσή τους είναι μάλλον εύκολο να βρουν ποια λεφτά πιάνουν τόπο και ποια «πάνε στο βρόντο». Ας πούμε μία επίσκεψη στο Ταχυδρομείο, θα μπορούσε να λύσει πολλές απορίες.


Το ένα σκέλος είναι αυτό, που τίθεται από την συνάδελφο και έχει να κάνει με τα κριτήρια που κάθε επιχειρηματίας έχει ή πρέπει να έχει ώστε να μπορεί να επιλέξει που θα διαφημιστεί και πόσο ανταποδοτικό θα είναι αυτό για την επιχείρησή του. Αυτό αφορά τον επιχειρηματία και μόνο αυτόν.


Υπάρχει όμως άλλο ένα, ακόμα σοβαρότερο, που έχει να κάνει με την δική μας συμπεριφορά απέναντι τόσο στους επιχειρηματίες και επαγγελματίες της περιοχής, όσο και στους συναδέλφους των άλλων εφημερίδων. Αυτό όμως αφορά εμάς τους εκδότες … Και εξηγούμαι:


Άλλο είναι να παρουσιάζεις την δουλειά σου και ο επιχειρηματίας να επιλέγει αν, πως και πότε θα συνεργαστεί μαζί σου και άλλο είναι να τον πιέζεις με αθέμιτους τρόπους και μέσα.


Δεν είναι δυνατόν να γίνεσαι «τσιμπούρι» σε κάποιον και το επιχείρημά σου να είναι: «αφού διαφημίζεσαι …εκεί, πρέπει να διαφημιστείς και …εδώ».


Ή ακόμα χειρότερα: «διαφημίσου εδώ γιατί αλλιώς…».


Το τελευταίο διάστημα υπάρχει ένας …οργασμός εκδοτικών προσπαθειών στην περιοχή. Αυτό και θεμιτό και χρήσιμο θα μπορούσε να είναι, με μόνη ίσως προϋπόθεση την τήρηση κάποιων στοιχειωδών κανόνων δεοντολογίας, αφού έτσι δίνεται η δυνατότητα και στον αναγνώστη να επιλέξει και να ενημερωθεί αλλά και στον επαγγελματία να προβληθεί εκεί που αυτός κρίνει πιο αποδοτικό για την επιχείρησή του.


Είμαστε ίσως οι τελευταίοι που ενοχλεί ο ανταγωνισμός αφού και εμπιστοσύνη έχουμε στη δουλειά μας και τον δρόμο ανοίγουμε και δεν ήρθαμε για να φύγουμε. Το αποδεικνύουν άλλωστε τρία χρόνια δημιουργικής προσφοράς στο χώρο. Τρία  χρόνια σταθερά ανοδικής πορείας δίπλα στον πολίτη, δίπλα στον επαγγελματία, δίπλα στον δημότη.


Θα είμαστε όμως οι πρώτοι που θα παρέμβουμε εάν διαπιστώσουμε ότι κάποιοι συνεχίζουν να λειτουργούν με σκοπό, όχι να γίνουν οι ίδιοι και τα έντυπά τους καλύτερα αλλά πως θα βλάψουν τον «Υπεύθυνο Πολίτη».


Είμαστε σε θέση – και θα το κάνουμε αν χρειαστεί – να υπερασπιστούμε τόσο τους εαυτούς μας όσο και τους συνεργάτες μας (γιατί συνεργάτες θεωρούμε και τους αναγνώστες μας αλλά και τους επαγγελματίες που μας εμπιστεύονται όλα αυτά τα χρόνια).


·        Προς αποφυγή παρεξηγήσεων διευκρινίζω ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν αναφέρεται στις 15μέρες.__________________
Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard