Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ «ΠΑΝΘΕΟΝ»


Senior Member

Status: Offline
Posts: 136
Date:
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ «ΠΑΝΘΕΟΝ»ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ «ΠΑΝΘΕΟΝ»


Η σημαντική αυτή επένδυση του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, φαίνεται να αντιμετωπίζει προβλήματα!


 


Πρόβλημα ανέκυψε με το Δημοτικό Αναψυκτήριο «Πάνθεον» του Δήμου Αγίας Βαρβάρας. Πολεοδομικές και υγειονομικές παραβάσεις, διαπίστωσε στο «Πάνθεον» το Υγειονομικό της Νομαρχίας Αθηνών, σύμφωνα με  σχετικό έγγραφο που κοινοποιήθηκε στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας.


Το θέμα συζητήθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, με ερώτηση που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Καβόγλης , την Δευτέρα15 Μαρτίου 2005 με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση..


Για το ζήτημα που προέκυψε μιλήσαμε τόσο με τον Δήμαρχο, Λάμπρο Μίχο όσο και με τον κύριο Παπανδρέου αλλά και με τα μέλη της Δημοτικής του παράταξης οι οποίοι μας είπαν:


Λάμπρος Μίχος: «Το Δημοτικό Αναψυκτήριο είναι αλήθεια ότι δεν έχει οικοδομική άδεια. Έχουμε κάνει όμως όλες εκείνες τις ενέργειες και θα κάνουμε ότι άλλο χρειαστεί ώστε το «Πάνθεον» να λειτουργεί με κάθε νομιμότητα, άλλωστε τα περισσότερα από όσα είχαν διαπιστωθεί έχουν ήδη διορθωθεί. Ήταν συνειδητή η απόφασή μου να το φτιάξω και δεν μετανιώνω γι αυτό. Αποτελεί για την Αγία Βαρβάρα, εκτός από σημαντική πηγή εσόδων και ένα θετικό σημείο αναφοράς για το κύρος της πόλης μας. Έχει αναβαθμιστεί όλη η περιοχή και δεν αναγκάζονται οι νέοι μας να καταφεύγουν σε άλλους Δήμους αντίθετα από άλλους Δήμους έρχονται στην περιοχή μας….  εγώ στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχω πει ότι έχει πολιτικό χαρακτήρα η ανακίνηση του θέματος άλλωστε πως θα μπορούσε  να έχει πολιτική χροιά κάτι για το οποίο όλοι στην Αγία Βαρβάρα συμφωνούμε ότι καλώς υπάρχει και πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει».


Σάκης Παπανδρέου: «Η τοποθέτησή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο σε καμία περίπτωση δεν αφορούσε πρόσωπα και πολιτικές της κεντρικής πολιτικής σκηνής και σίγουρα δεν υιοθετώ απόψεις ότι η κυβερνητική αλλαγή ευθύνεται για την ανακίνηση του θέματος. Το «Πάνθεον» είναι πράγματι ένα στολίδι για την  πόλη μας και εάν υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να νομιμοποιηθούν τότε η Δημοτική Αρχή πρέπει να ενεργήσει τα δέοντα και εμείς, όλοι, θα είμαστε αρωγοί. Το καλό της Αγίας Βαρβάρας πρέπει να μας ενώνει».


Με αυτές τις απόψεις του κ. Παπανδρέου συμφωνούν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξής του.  Τόσο μάλιστα η κυρία Μωραΐτη όσο και ο κύριος Χρηστάκος, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε μαζί τους, δήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να βοηθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις προκειμένου να επέλθει η πλέον εποικοδομητική για την πόλη επίλυση του όλου προβλήματος.


Ο «Υπεύθυνος Πολίτης» επειδή θεωρεί το θέμα αρκετά σοβαρό, λόγω της σημασίας που έχει το «Πάνθεον» για την πόλη της Αγίας Βαρβάρας και την συμβολή του στην ανάπτυξη της περιοχής, δεν θα μπει στον πειρασμό ούτε μεγάλα λόγια να γράψει ούτε να ταχθεί με την μία ή την άλλη πλευρά, δημιουργώντας ίσως μεγαλύτερα προβλήματα στο Δημοτικό Αναψυκτήριο. Όπως με υπευθυνότητα έχει αντιμετωπίσει μέχρι τώρα όλα τα θέματα, έτσι και τώρα υπεύθυνα θα τοποθετηθεί στο πρόβλημα βάζοντας κάποια πράγματα στη θέση τους.


Το πρώτο που πρέπει να αποκατασταθεί και να μπει στη θέση του είναι ότι η παρέμβαση του Υγειονομικού δεν έγινε υποκινούμενη από κάποιες πολιτικές δυνάμεις και μάλιστα μετά την κυβερνητική αλλαγή, όπως άστοχα άφησε να εννοηθεί  τοπική εφημερίδα της περιοχής, αφού δεν έκανε τίποτα περισσότερο από ότι όφειλε να κάνει.


Το δεύτερο λάθος που δεν θα πρέπει κατά τη γνώμη μας να γίνει από κανέναν είναι να μπούμε στη διαδικασία να αναλύσουμε το αν μπορούμε ή όχι να παρανομούμε στο όνομα οποιουδήποτε συμφέροντος. Δεν μπορεί και δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Το «Πάνθεον» καλώς έγινε, καλώς υπάρχει και οι όποιες  νομικές ατέλειες πρέπει να λυθούν. Σε αυτό όλοι συμφωνούν και όλοι, είμαστε βέβαιοι, θα βοηθήσουν τις προσπάθειες του Δήμου προς αυτή την κατεύθυνση. Καμία Πολιτεία δεν θα πει όχι στην προσπάθεια αυτή. Το σίγουρο επίσης είναι ότι κανένας δεν μπορεί και δεν  πρέπει να χειρίζεται τα όποια ζητήματα απασχολούν τον Δήμο, με γνώμονα οιοδήποτε άλλο από- αποκλειστικά- το συμφέρον της πόλης.


Η Ομόνοια των Δημοτικών παρατάξεων θα δώσει λύση στο πρόβλημα!


 __________________
Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard