Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Πλήθος κόσμου στην υποδοχή της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ


Senior Member

Status: Offline
Posts: 136
Date:
Πλήθος κόσμου στην υποδοχή της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ


Πλήθος κόσμου στην υποδοχή της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ


Μετά από ένα μεγάλο ταξίδι στα πέρατα του κόσμου, πέρασε και από τις πέντε Ηπείρους φτάνοντας για πρώτη φορά σε σημεία απ’ όπου δεν είχε ξαναπεράσει, η Ιερή Φλόγα επέστρεψε εκεί απ’ όπου ξεκίνησε -την Ελλάδα – για να ανάψει τον βωμό που σήμανε και την έναρξη των 28ων Ολυμπιακών Αγώνων.
Στην πορεία αυτή προς το Ολυμπιακό Στάδιο, η Φλόγα, διέσχισε όλη την Ελλάδα  σκορπώντας ρίγη συγκίνησης και Εθνικής Υπερηφάνειας στους Έλληνες που κατά χιλιάδες την υποδέχονταν σε κάθε σημείο της Ελληνικής Γης.
Στις 11 Αυγούστου 2004 ήρθε η ώρα της Δυτικής Αθήνας να υποδεχθεί την Ιερή Φλόγα η οποία πέρασε διαδοχικά απ’ όλους τους Δήμους με κατάληξη τον Πειραιά. Αιγάλεω – Χαϊδάρι – Αγία Βαρβάρα ήταν οι Δήμοι που την αποχαιρέτησαν από τις Δυτικές συνοικίες. Η διέλευση της Φλόγας από τους Δήμους μας και την Ιερά Οδό, στα βήματα της Αρχαίας τελετουργικής πομπής, τόνισε την Ιστορική διαδρομή της περιοχής μας που συνεχίζεται σε όλες τις περιόδους της Ελληνικής Ιστορίας.ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

Από τις προηγούμενες ημέρες η
Πόλη ετοιμάζονταν πυρετωδώς
για την υποδοχή της Φλόγας.
Οι γειτονιές του Αιγάλεω ν
τυμένες στα γαλάζια, ο Δήμος
προγραμματίζοντας εκδηλώσεις
για την υποδοχή και φροντίζοντας
για τον εξωραϊσμό της διαδρομής
και της Πόλης και οι Αιγαλιώτες,
αναβάλλοντας ακόμη και τις
διακοπές τους, περίμεναν με
προσμονή να ζήσουν την
μοναδική αυτή εμπειρία.
Πλήθος κόσμου, απ’ όλα τα
σημεία του Αιγάλεω,
συγκεντρώθηκαν κατά μήκος της
διαδρομής με Ελληνικές Σημαίες
και παλμό για να υποδεχθούν τους
λαμπαδηδρόμους που μετέφεραν τη Φλόγα. Το Αθάνατο Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα άναψε τη σπίθα στη καρδιά, «της Καλλιτεχνούπολης»,του Αιγάλεω για Πολιτισμό – Φιλία – Αγάπη – Ειρήνη.
Η Φλόγα ερχόμενη από το Περιστέρι φτάνει στο Αιγάλεω στις 19.15 μ.μ από την Θηβών και στην διασταύρωση με την οδό Πετμεζά ( απέναντι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα) την υποδέχεται ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου. Εκεί, νεαρή Αιγαλιώτισσα ντυμένη Ιέρεια, στέφει τον πρώτο λαμπαδηδρόμο, με στεφάνι ελιάς, που ανάβει την δάδα στον επόμενο ( ο Δήμος Αιγάλεω είχε φροντίσει ώστε όλοι οι λαμπαδηδρόμοι που μετέφεραν τη Φλόγα στη Πόλη να στεφθούν από νεαρές Ιέρειες με στεφάνι ελιάς). Η διαδρομή που ακολούθησε η Ολυμπιακή Φλόγα – διασχίζοντας το Αιγάλεω – και τα σημεία που άλλαζαν οι λαμπαδηδρόμοι είναι: 1) Θηβών και  Πετμεζά 2) Θηβών και Ίμβρου 3) Θηβών 437 4) Θηβών και Φωκαίας 5) Ιερά Οδός ( είσοδος Άλσους) 6) Ιερά Οδός και Σούτσου 7) Έβρου 22 8) Έβρου 63 9) Πίνδου και Δελφών 10) Πολυδεύκους (πλ. Παπάγου).
Οι εκδηλώσεις για την Υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας έκλεισαν στις 20.30 μ.μ στο Θέατρο Αλέξης Μινωτής με ένα καταπληκτικό πρόγραμμα που είχε ετοιμαστεί για την περίσταση από τον Δήμο Αιγάλεω.
Το πρόγραμμα παρουσίασε η Μυρσίνη Σακκά και περιελάμβανε:
· Χαιρετισμό τιυ Δημάρχου Αιγάλεω, Δημήτρη Καλογερόπουλου
· «Αρχαία Μυστήρια» - Χορόδραμα από τη σχολή χορού της Ειρήνης Σταυρίδου
· Απαγγελία από Πέτρο Φυσούν και την Έφη Ρευματά
· Συναυλία της Nadia Weinberg με τίτλο ΥΜΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ και περιελάμβανε γνωστές και αγαπημένες μεσογειακές μελωδίες, τραγούδια των Μάνο Χατζηδάκη και Μίκη Θεοδωράκη και μεγάλες επιτυχίες του Διεθνούς Θεάτρου και Κινηματογράφου.
· Συνόδευσε η Ορχήστρα των Σολίστ της Αθήνας.
Στο Αλέξης Μινωτής παρευρέθηκαν: ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ και Δημοτικός Σύμβουλος Αιγάλεω, Παναγιώτης Μπιτούνης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ Αρβανίτης και Μπογράκος, ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Α.Δ.Α, Γιάννης Κάντζος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Γκίκας, Γονιδάκης, Μπουσμπουκέας, Μπαλιώτης, Ζαμπέτας, Σπηλιοπούλου, Τσιμρόγλου και ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Περράκης.ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ -  ΧΑΪΔΑΡΙ
Εντυπωσιακή ήταν και η υποδοχή που επεφύλαξε το Χαϊδάρι στην Ολυμπιακή Φλόγα. Οι Χαϊδαριώτες λαμπαδηδρόμοι μετέφεραν την Ιερή  Φλόγα, που παρέλαβαν από το Αιγάλεω, ακολουθώντας την διαδρομή – Ηπείρου – Θερμοπυλών – Στρατάρχου Καραϊσκάκη – Ιερά Οδός.
Η επίσημη υποδοχή έγινε στην Πλατεία Ηρώων όπου από νωρίς είχε μαζευτεί  πλήθος κόσμου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου, Κυριάκο Ντηνιακό και Δημοτικούς Συμβούλους της Πόλης.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιελάμβανε:
· Μουσική από την Φιλαρμονική του Δήμου
· Υποδοχή της Φλόγας στην Πλατεία Ηρώων
· Μουσική βραδιά
Στην Πλατεία Ηρώων, η οποία είχε κατακλυστεί από κόσμο, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου, Κυριάκος Ντηνιακός, απευθύνοντας χαιρετισμό τόνισε «τις πανανθρώπινες αξίες με τις οποίες ταυτίζονται οι Ολυμπιακοί αγώνες στη διαχρονική διαδρομή τους από τα χρόνια της Κλασσικής Αρχαιότητας μέχρι σήμερα. Την Ειρήνη, τη Δημοκρατία, την αίσθηση του μέτρου και της Αρετής, την ισότητα και την άμιλλα, την αισθητική και τον Πολιτισμό».
Η Φλόγα αποχαιρέτησε το Χαϊδάρι και κατευθύνθηκε στην Αγία Βαρβάρα με λαμπαδηδρόμο την Σταρ Ελλάς του 2003, Μαριέττα  Προυσσαλά .
Στην Ιερά Οδό και Ελευθερίου Βενιζέλου την περίμεναν οι κάτοικοι της Αγίας Βαρβάρας και με την συνοδεία μικρών παιδιών, που έτρεχαν γύρω από τους λαμπαδηδρόμους φορώντας άσπρες μπλούζες με το έμβλημα του Δήμου στο στήθος, έφτασε στην Πλατεία της Παναγίας Ελαιούσης όπου την υποδέχθηκε ο Δήμαρχος, Λάμπρος Μίχος, Δημοτικοί Σύμβουλοι της πόλης και πλήθος κόσμου. Μετά την αποχώρηση της  Ιερής Φλόγας, που κατευθύνθηκε στον Κορυδαλλό, μίλησε ο Δήμαρχος και η βραδιά έκλεισε με μουσική βραδιά στην πλατεία μπροστά από το Δημαρχείο.


……………………………………………………..


Τελειώνοντας πρέπει να τονίσουμε την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στους Δήμους μας που με δικαιολογημένο αίσθημα υπερηφάνειας καλωσόρισε την Ολυμπιακή Φλόγα στο Αιγάλεω, το Χαϊδάρι και την Αγία Βαρβάρα συμμετέχοντας με αυτόν το μοναδικό τρόπο στο Ιστορικό αυτό γεγονός.
__________________
Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard