Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΜΙΑΣ ΣΤΗΛΗΣ « Φούσκα ήταν κι έσκασε!»


Senior Member

Status: Offline
Posts: 136
Date:
Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΜΙΑΣ ΣΤΗΛΗΣ « Φούσκα ήταν κι έσκασε!»


Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΜΙΑΣ ΣΤΗΛΗΣ


« Φούσκα ήταν κι έσκασε!»


 


Από αυτό το φύλλο, ο «Υπεύθυνος Πολίτης» στην προσπάθειά του για καλύτερη  ενημέρωση, εγκαινιάζει μία καινούργια μόνιμη στήλη, στην οποία, είτε απ ευθείας εμείς - είτε εσείς, οι αναγνώστες μας, θα αποκαλύπτουμε  όλα όσα λέγονται και δεν γίνονται, όσα κατά καιρούς η κάθε μορφής εξουσία υπόσχεται και δεν τα τηρεί και γενικότερα κάθε τι που λέγεται ή γράφεται με σκοπό ή αποτέλεσμα να παραπλανήσει τον κόσμο και να συσκοτίσει την αλήθεια.


Στην προσπάθειά μας αυτή, ελπίζουμε ότι θα σας βρούμε συμπαραστάτες αφού με τις δικές σας υποδείξεις και παρατηρήσεις θα προσπαθήσουμε να αναδεικνύουμε την αλήθεια και μόνο αυτή. Τη στήλη αυτή, μετά από πολλή σκέψη, την ονομάσαμε «Φούσκα ήταν κι έσκασε» προσδοκώντας να γίνει  από τις πιο αγαπημένες σας και θα βρίσκεται πάντα στην ίδια θέση των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.


 


Φούσκα ήταν …


 Διαβάσαμε σε έντυπο της εκλογικής επιτροπής Χαϊδαρίου ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση ενδιαφερόταν για την αναβάθμιση των γειτονιών της Δυτικής Αθήνας, ώστε τα Δυτικά προάστια να ανέβουν ψηλά και να πάψει να υπάρχει διαφορά με τα Βόρεια προάστια. Μέσα στα έργα που αναφέρονται είναι και εκείνο της ανάπλασης της Ιεράς Οδού – έργο που χρηματοδοτείται και γίνεται από τον Α.Σ.Δ.Α στον οποίο Πρόεδρος είναι ο Αιγαλιώτης Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος, Παναγιώτης Μπιτούνης – κάτι που πράγματι θα μπορούσε να αλλάξει την μορφή του Χαϊδαρίου και του Αιγάλεω.


 


… κι έσκασε!


Ο Α.Σ.Δ.Α που διαχειρίζεται κρατικές επιχορηγήσεις και κονδύλια προς όφελος των Δήμων που είναι μέλη του – το Αιγάλεω είναι ένας από αυτούς τους Δήμους- ξεκίνησε την ανάπλαση της Ιεράς Οδού και πράγματι την ολοκληρώνει. Η αλήθεια όμως είναι ότι τα έργα, ενώ περιλαμβάνουν το Χαϊδάρι και μπράβο του Ντηνιακού που το κατάφερε, σταμάτησαν στα όρια του Δήμου Αιγάλεω και όχι στην Θηβών, προφανώς γιατί ο Δήμαρχος του Αιγάλεω Δημήτρης Καλογερόπουλος δεν ήταν φίλα προσκείμενος στην προηγούμενη Κυβέρνηση!! Άρα αυτοί που ενδιαφέρονταν προεκλογικά για τις Δυτικές συνοικίες μας είπαν την μισή μόνον αλήθεια: « η αναβάθμιση των Δυτικών συνοικιών είχε χρώμα πράσινο». Έτσι εξηγείται ότι δύο χρόνια που είναι Δήμαρχος ο Καλογερόπουλος το Αιγάλεω δεν πήρε ούτε ένα ευρώ!!


 


Φούσκα ήταν …


Από συνέντευξη του Προέδρου του Α.Σ.Δ.Α και υποψήφιου Δημάρχου Αιγάλεω, Παναγιώτη Μπιτούνη, διαβάζουμε: « Ο κ. Καλογερόπουλος οφείλει σήμερα να σεβαστεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και να μην υποκύψει, για να μη γίνει το Αιγάλεω ο σκουπιδότοπος της Αττικής».


 


… κι έσκασε!


Απ όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, το 1998 η παράταξη του κ. Μπιτούνη είχε ψηφίσει υπέρ του ΣΜΑ και μάλιστα 1200 τόνων!! Αντιθέτως τότε η παράταξη του κ Καλογερόπουλου το είχε πολεμήσει. Η αλήθεια λοιπόν είναι – και πρέπει να λέγεται – ότι δεν μπορεί να ζητάς από αυτόν που είχε πολεμήσει το ΣΜΑ των 1200 τόνων να κάνει το αυτονόητο και να φανεί συνεπής με τις θέσεις που είχε πάρει τότε ( βλέπε Καλογερόπουλος), χωρίς προηγουμένως να κάνεις αυτοκριτική για τις θέσεις που εσύ σαν παράταξη είχες πάρει!! (βλέπε Μπιτούνης)


 


Φούσκα ήταν …


Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Μπιτούνης αναφέρει: « Στο Δήμο μας κοιτάζουν απλά τους άλλους Δήμους να κάνουν έργα. Κανένα ακόμη έργο δεν έχει γίνει στο Δήμο Αιγάλεω»


 


… κι έσκασε!


Όταν κάποιος λέει την μισή αλήθεια είναι χειρότερο από το να πει ψέματα. Ας μας εξηγήσει κάποιος γιατί το Αιγάλεω δύο χρόνια περίπου που είναι Δήμαρχος ο Καλογερόπουλος δεν πήρε χρήματα για έργα από την προηγούμενη κυβέρνηση; Ποια είναι τα έργα που ο Α.Σ.Δ.Α και ο πρόεδρός του κ. Μπιτούνης έκαναν στο Αιγάλεω; Τον Δεκέμβριο του 2003 στην τηλεόραση ο κ Μπιτούνης είχε πει ότι ξεκινά το γήπεδο του Αιγάλεω, είναι Ιούλιος του 2004 και ακόμα το γήπεδο δεν έχει ενταχθεί!! Δεν είναι αλήθεια ότι από την  παράταξη του κ. Μπιτούνη και συγκεκριμένα η Δημοτική Σύμβουλος κα Σπηλιωπούλου ήταν Γενική Γραμματέας στο Υπουργείο Τύπου; Ποια ήταν η παρέμβαση που έκανε για το Αιγάλεω; Κατά δήλωση του Δημάρχου κ. Καλογερόπουλου, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εφημερίδα μας, διαβεβαίωνε ότι τώρα ο Δήμος Αιγάλεω θα εντάξει σε έργα όσες μελέτες είχε ετοιμάσει και για κάποιους περίεργους λόγους δεν είχε εγκρίνει η προηγούμενη κυβέρνηση (χαρακτηριστικό παράδειγμα η Αστική ανάπλαση του Αγίου Σπυρίδωνα που από όγδοο το Αιγάλεω βρέθηκε ενδέκατο για χάρη του Δήμου Ρέντη και όμορου Δήμου με αποτέλεσμα να χρηματοδοτηθούν οι δέκα Δήμοι μένοντας έξω το Αιγάλεω.)   


 


 


Κουίζ


 


Φωτορυθμικά έχουν καταντήσει τα μικρόφωνα στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου της περιοχής μας. Ίσως ο/η Πρόεδρος θα πρέπει να το σκεφτεί για το μέλλον. Οι Dj πληρώνονται καλά, πουλάνε μούρη και κάνουν και καλές γνωριμίες… Οπότε, αν χρειαστεί να αλλάξει επαγγελματικό προσανατολισμό… Όλα θα είναι ίδια και ούτε γάτα ούτε ζημιά!


Αρκεί στο μεταξύ να μην έχει μεταβάλει το Δημαρχείο σε … κλειστό κλαμπ!


Για ποιον/ ποια μιλάμε;


 


 


 


 


Αίνιγμα 1ο


(Νεοδημοκρατικό εκλογικό)


 


Τι είναι αυτό που πρώτα στραβώνει το στόμα, μετά γυρίζουν τα μάτια ανάποδα και τέλος πέφτει από την καρέκλα;


 


 


Αίνιγμα 2ο


(Νεοδημοκρατικό εκλογικό)


 


Πιάνει όγκο (χωρίς λόγο). Αναπνέει τσάμπα αέρα (πουλάει κοπανιστό). Φοράει παντελόνια (για να βάζει στις τσέπες τα χέρια ή την καρδιά του) … Α! έχει και τίτλους (λόγο δεν έχει)!!! Τι είναι;


 __________________
Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard