Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Καταγγελία «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ»


Senior Member

Status: Offline
Posts: 136
Date:
Καταγγελία «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ»


Καταγγελία «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ»


 


Κυρίες και κύριοι Δημοσιογράφοι:


            Το Ψ.Ν.Α. «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ» μετά από τον σεισμό στην Αττική (Σεπτέμβρη 1999) και τις κτιριακές ζημιές που υπέστη το Ψ.Ν.Α. (ΔΑΦΝΙ), για δύο χρόνια σήκωσε το βάρος των εισαγωγών ασθενών με εισαγγελική παραγγελία. Εφημερεύαμε κάθε ημέρα για ασθενείς από όλη την Ελλάδα και διπλασιάσαμε σχεδόν τη δύναμή μας.


            Οι συνθήκες εργασίας και νοσηλείας έγιναν στην κυριολεξία «Κόλαση».


Με κινητοποιήσεις των εργαζομένων και τη συμπαράσταση του νυν Υπουργού Υγείας (ως αντιπολίτευση τότε) δόθηκε ικανοποιητική λύση με τη μείωση των Εφημερειών (δύο την εβδομάδα).


Καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια να μηδενίσουμε τις επιπτώσεις εκείνης της περιόδου. Προσπαθούμε να βελτιώνουμε συνεχώς τις υπηρεσίες που προσφέρουμε και έχουμε να επιδείξουμε σημαντικό έργο στον τομέα της αποασυλοποίησης και επαγγελματικής αποκατάστασης ασθενών, μειώνοντας έτσι τις ασυλικές μας υπηρεσίες.


            Όμως συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε σημαντικά προβλήματα όπως:


Ø      Με παρεμβάσεις εισαγγελέων που απειλούν και έχουν κάνει μηνύσεις, εισάγονται πολλοί περισσότεροι ασθενείς από όσους ορίζει η Υπουργική απόφαση (Δέκα σε κάθε μία). Επίσης εισάγονται φυλακισμένοι, χρήστες Ναρκωτικών ουσιών, αυτιστικοί χωρίς να έχουμε υποδομή για νοσηλεία τέτοιων περιπτώσεων. Τον τελευταίο μήνα οι εισαγωγές τέτοιων ασθενών με παρεμβάσεις των εισαγγελέων αυξήθηκαν και λαμβάνοντας υπόψη τις δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παπαληγούρα Αναστάσιου και του Υφυπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Μαρκογιαννάκη Χρήστου, προβληματιζόμαστε για τυχόν συμμετοχή μας σε ιδιότυπη γκετοποίηση συνανθρώπων μας εν’ όψει ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να δημιουργούμε συνεχώς νέους χρόνιους ασθενείς και να καθίσταται αδύνατος ο μετασχηματισμός του Νοσοκομείου. Οι συνθήκες νοσηλείας σε αυτούς τους ασθενείς είναι απαράδεκτες (δεμένοι, διαλύουν Νοσηλευτικά τμήματα). Οι καταστάσεις αυτές συχνά οδηγούν στα Δικαστήρια συναδέλφους ως κατηγορούμενους. Δικαζόμαστε διότι δένουμε τους ασθενείς αλλά και διότι δεν τους περιορίζουμε (δένουμε) και φεύγουν από το ανοικτό Νοσοκομείο που είναι σήμερα το Ψ.Ν.Α. «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ».


Ø      Έχουμε σημαντικές ελλείψεις προσωπικού ειδικά ανδρικού νοσηλευτικού. Σήμερα υπηρετούν 500 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων σε 1.100 οργανικές θέσεις εκ των οποίων οι 200 είναι Νοσηλευτικό προσωπικό (άνδρες μόνο 30). Απόγευμα και νύκτα σε τμήματα των πενήντα (50) ασθενών (επικίνδυνων) κάνουν υπηρεσία μια ή δύο νοσηλεύτριες. Συχνά δεχόμαστε επιθέσεις από ασθενείς και συνάδελφοί μας κινδύνευσαν στη προσπάθειά τους να προσφέρουν νοσηλεία. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να ανοίξουμε νέες εξωνοσοκομειακές δομές. Προσλάβαμε εβδομήντα υπαλλήλους για την στελέχωση των δομών που με τον ν.2889 μετατράπηκε η σχέση εργασίας τους σε αορίστου χρόνου, αλλά επειδή δεν έχουν την ίδια υπηρεσιακή εξέλιξη όπως οι Δημοσίου Δικαίου υπάλληλοι αναγκάζονται σε παραίτηση.


Ø      Το Νοσοκομείο μας δεν έχει ασθενοφόρο (δύο χρόνια καθυστερεί στο Υπουργείο η έγκρισή του), έτσι κινδυνεύουν οι ασθενείς όταν αντιμετωπίσουν έκτακτο πρόβλημα υγείας και πρέπει άμεσα να μεταφερθούν σε εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο.


Ø      Με εγκύκλιο περικόπτονται οι κανονικές άδειες Αύγουστο και Σεπτέμβριο χωρίς να προβλέπετε ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ.


Διαμαρτυρόμαστε με συμβολικό αποκλεισμό της ΙΕΡΑΣ ΟΔΟΥ και ζητάμε:


§        Έλεγχο των εισαγωγών με παρέμβαση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, αποποινικοποίηση της εργασίας μας, όχι σε ιδιότυπη ιδρυματοποίηση συνανθρώπων μας.


§        Προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων ειδικά Νοσυλευτικού (ανδρικού).


§        Μετατροπή της σχέσης εργασίας των εξήντα συναδέλφων Αορίστου χρόνου σε Δημοσίου Δικαίου που υλοποιούν προγράμματα.


§        Άμεση προμήθεια ασθενοφόρου.


§        Χορήγηση των κανονικών αδειών και ολυμπιακό επίδομα.


 


 


Ευχαριστούμε


 


ΤΟ Δ.Σ.


Σωματείο Εργαζομένων


«ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ»


Ιερά Οδός 343 Χαϊδάρι


Τηλ: 2105404100 – 2105404148


 __________________
Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard