Members Login
Username 
 
Password 
    Remember Me  
Post Info TOPIC: Ανοιχτή Επιστολή Καταγγελία Προς τον Χαϊδαριώτικο


Senior Member

Status: Offline
Posts: 136
Date:
Ανοιχτή Επιστολή Καταγγελία Προς τον Χαϊδαριώτικο


Ανοιχτή Επιστολή Καταγγελία


 


Προς τον Χαϊδαριώτικο Λαό


 


Χαϊδαριώτισσες, Χαϊδαριώτες


 


            Η Δημοκρατική μας παράταξη καταγγέλλει ανοιχτά και δημόσια την Δημοτική Αρχή της πόλης μας και προσωπικά τον ίδιο το Δήμαρχο κ. Ντηνιακό για την προσπάθεια υποβάθμισης, αποσιώπησης και υποτίμησης ενός τεράστιου κοινωνικού και πολιτικού προβλήματος, που αντιμετωπίζουν ήδη, εδώ και ένα χρόνο, δεκάδες κάτοικοι – ιδιοκτήτες ακινήτων της συνοικίας Αφαίας στον Σκαραμαγκά.


            Το πρόβλημα έγινε γνωστό όταν με έγγραφο της η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου προς την Πολεοδομία Δυτικής Αθήνας, που χρονολογείται από 24/6/2003, (εδώ και ένα χρόνο δηλαδή),απαγορεύει ρητώς στο μέλλον την έκδοση οικοδομικών αδειών στην περιοχή της Αφαίας, που περικλείεται από τις οδούς Καλαμών και Υδροχόου και περιλαμβάνει 52 ιδιοκτησίες με το επιχείρημα ότι η έκταση αυτή ανήκει στο δημόσιο!!!


            Και μάλιστα με το έγγραφο της αυτό η ΚΕΔ που υπογράφει η ίδια η Διευθύντρια της Υπηρεσίας κα. Κυριακίδου (Τοπογράφος – Μηχανικός) και συνοδεύεται από τοπογραφικό διάγραμμα, που χρονολογείται από το έτος 1995 απαιτεί από την Πολεοδομία την ανάκληση των οικοδομικών αδειών που έχουν εκδοθεί ήδη!!!


            Και τα ερωτήματα που αναφύονται είναι πολλά και πιεστικά:


Ø      Δεν γνώριζε άραγε τόσα χρόνια η Δ.Α. της πόλης μας διεκδίκηση της ΚΕΔ, η οποία ισχυρίζεται κάπως όψιμα, πως η περιοχή αυτή ανήκει στο δημόσιο;


Ø      Πως εντάχθηκε τότε η περιοχή στο Σχέδιο Πόλεως;


Ø      Γιατί κυρώθηκε στη συνέχεια η πράξη εφαρμογής το έτος 1994;


Ø      Ποια θα είναι η τύχη των συμβολαιογραφικών πράξεων των πολιτών που χρονολογούνται από 10ετίας, αλλά και των γονικών παροχών στην περιοχή;


Ø      Γιατί συνεχίζει ο Δήμος μας (Τεχνική Υπηρεσία) και παραχωρεί βεβαιώσεις υψομέτρου, που αποτελούν προϋπόθεση έκδοσης των οικοδομικών αδειών, ενώ η ΚΕΔ μιλάει για αυθαίρετη δόμηση στην περιοχή;


Όμως το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν αιφνίδια και απρόσμενα οι ανυποψίαστοι ιδιοκτήτες ακινήτων στην περιοχή αυτή της Αφαίας, στην ουσία αφορά και τον ίδιο το Δήμο, ο οποίος έχει κάνει τα τελευταία χρόνια έργα υποδομής στην περιοχή (ύδρευση, διαμόρφωση δρόμων, οδοποιία), αφού αμφισβητείται τώρα και το ιδιοκτησιακό καθεστώς ακόμη και των κοινόχρηστων χώρων!


            Με τα δεδομένα αυτά, αντί η ΔΑ της πόλης μας να προκαλέσει άμεσα έκτατο Δ.Σ. με την παρουσία των κατοίκων της περιοχής και να καλέσει συγχρόνως όλα τα τηλεοπτικά ΜΜΕ, για να καταγγείλει τους τεχνοκράτες μανδαρίνους, που ανασύροντας προφανώς κάποιους παμπάλαιους χάρτες της περιοχής ανακάλυψαν ιδιοκτησιακά δικαιώματα του Δημοσίου εις βάρος δεκάδων ανυποψίαστων πολιτών, εντάσσει το ζήτημα αυτό με γραφειοκρατική και μοιρολατρική διάθεση ως ένα από τα θέματα Ημερησίας Διατάξεως του ΔΣ μεταξύ των 20 που θα συζητηθούν στην συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου της προσεχούς Πέμπτης, υποβαθμίζοντάς το τελείως!!!


            Η παράταξή μας, που αντιλαμβάνεται πλήρως την αγωνία των συνδημοτών μας, πολλοί από τους οποίους, έχουν χρεωθεί με δάνεια για να αποκτήσουν μια μικρή κατοικία, συμπαρατάσσεται πλήρως στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής και απαιτεί:


§         Να αναλάβει επιτέλους η Δημοτική Αρχή τις ευθύνες της μπροστά στο κοινωνικό δράμα που εξελίσσεται και αντιμετωπίζουν ήδη οι 52 ιδιοκτήτες ακινήτων στη Αφαία, από την κοινωνική αναλγησία κάποιων μανδαρίνων του Δημοσίου.


§         Να γνωστοποιήσει σε όλες του τις διαστάσεις το ζήτημα στα ΜΜΕ και ειδικότερα στα Τηλεοπτικά κανάλια.


§         Να ενημερώσει την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων ΥΠΕΧΩΔΕ και Οικονομικών και να αναλάβουν οι αρμόδιοι Υπουργοί τις ευθύνες τους για τις αυθαιρεσίες που χρεώνεται η ΚΕΔ.


§         Να αναρτήσει «ΠΑΝΟ» επί της Λεωφόρου Καβάλας, στο ύψος της Αφαίας με σύνθημα «κάτω τα χέρια από τις ιδιοκτησίες των φτωχών βιοπαλαιστών, που τις έχουν ακριβοπληρώσει με εργασιακό μόχθο πολλών ετών» και


§         Να ασκήσει όλα τα νόμιμα ένδικα μέσα αμφισβήτησης και κατάρριψης των ισχυρισμών της ΚΕΔ περί δημόσιας ιδιοκτησίας, της περιοχής της Αφαίας και να μην εγκαταλείψει τους μικροϊδιοκτήτες αυτούς στην τύχη τους.


 


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς


 


Για την «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ»


 


Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ


 


ΤΑΣΟΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ


Δημοτικός Σύμβουλος Χαϊδαρίου


 


 __________________
Page 1 of 1  sorted by
 
Quick Reply

Please log in to post quick replies.

Tweet this page Post to Digg Post to Del.icio.us


Create your own FREE Forum
Report Abuse
Powered by ActiveBoard